Black Friday og lidt medfølgende tanker

Jeg prøvede at være strategisk i dag, men det lykkedes ikke helt. Jeg køber som regel ind om fredagen og ofte ender det med at blive eftermiddag inden jeg får gjort det, og så ender jeg sammen med alle de andre der også skal købe ind til weekenden. Lidt tosset, når man er på barsel, bor 5 minutter fra Bilka og alligevel går tur med barnevognen hele tiden. Men i dag skulle det være løgn, jeg ville for alt i verden ikke bruge min tid på at stå i kø sammen med alle dem der jagtede Black Friday-tilbud bare for at få mine helt almindelige dagligvarer. Så som det allerførste, da jeg vågnede kl. 7.45 (tak til pomfritten for at sove så længe) smuttede jeg ud og købte ind, og allerede på det tidspunkt var der mange mennesker, så målet resten af dagen er at holde mig væk fra butikker.

Jeg har det lidt blandet med Black Friday, for på den ene side synes jeg faktisk, at det er et ret tragisk symbol på vores overforbrugersamfund, og på den anden side kigger jeg også tilbud og ser om der er noget af det jeg mangler, jeg ville kunne få til en god pris. Jeg prøver at være meget bevidst om, at jeg ikke køber mere end jeg ellers ville have gjort bare fordi det er på tilbud, men jeg synes helt ærligt at det er svært.

Det kan godt være at jeg holder mig fra butikkerne, men jeg har været lidt rundt på nettet for at kigge. Indtil videre er det blevet til indkøb af 2 nye spisestuestole med 25 % rabat, og det var nogen vi har manglet i et stykke tid, men vi har ventet til vi kunne få dem på tilbud, så det er et rigtig fornuftigt køb. Og så fik jeg stoppet mig selv inden jeg gik i selvsving på Babysams hjemmeside med indkøb af service til mindstepomfritten. Han er begyndt at spise grød og mos, og jeg tænkte at 20 % rabat på alt var en god mulighed for at få fyldt op med børneservice i skabet. Samlingen af børneservice er på 3 sæt med tallerken, skål og kop, og så divese bestik fra da de to store var mindre. Umiddelbart synes jeg at 3 sæt er lige i underkanten, men når jeg tænker over det, så burde det være nok. Det kan godt være at der indimellem vil være for lang tid imellem at opvaskemaskinen kører, men så må vi lige vaske det vi skal bruge op i hånden. Det burde ikke være det store problem, og jeg synes egentlig at det er lidt forkælet, at vi skal have så rigeligt af alting, og under alle omstændigheder vil det helt sikkert være billigere at købe det jeg mangler, når jeg mangler det, i stedet for at prøve at forudse, hvad jeg kommer til at mangle, også købe det allerede nu.

Jeg var også ved at købe en ny shampoo og et par andre produkter fra Purely Professional, men jeg er egentlig ikke sikker på, at shampooen er bedre end den jeg ellers bruger (jeg har tidligere købt en prøvepakke fra dem), og inden jeg trykker bestil, så lader jeg det lige ligge et par timer, så jeg er sikker på at jeg ikke købr, bare fordi det er på tilbud.

Så kort fortalt, så forstår jeg godt, hvorfor at så mange kaster sig iver tilbudene på Black Friday, for det kræver virkelig fokus og bevidsthed at gøre noget andet. Jeg vil prøve at holde mig fra netbutikker (hvilket er væsentlig svære end at holde mig fra de fysiske butikker, hvor der er så irriterende mange mennesker), og så bruge tiden i dag på min familie, sidde foran brændeovnen med en god bog, og rydde lidt op, og komme et lille skridt nærmere den minimalistiske livsstil som jeg drømmer om.

Dette indlæg blev udgivet i Forbrug, Tanker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *