Luksus eller nødvendighed

Lige nu hører jeg Sapiens af Yuval Noah Harari på lydbog, og den anden dag var der en sætning der satte sig fast i mit hoved. Jeg kan ikke huske den ordret, men den lød noget i retning af: “i menneskehedens udvikling der bliver luksus-goder til nødvendighed nærmest uden vi opdager det”.

Den sætning ramte mig, for jeg kan se, at det er præcis det der sker i mit liv (ja vel for os allesammen), og når jeg ser film og tv, der foregår for 50-60 år siden, så slår det mig, hvor meget anderledes vi lever i dag, og hvor mange ting som ikke fandest for 50-60 år siden, men som vi mener er nødvendige for vores liv i dag.

Jeg vil ikke undvære min smartphone eller muligheden for at kunne handle på nettet, men jeg vil gerne være mere bevidst om at tage stilling til om noget er nødvendigt i mit liv eller om det er noget jeg kan undvære eller erstatte med noget andet.

Jeg har været vildt begejstret for Blogsbjergs M2018-indlæg og det er super dejligt at hun har valgt at fortsætte dem i 2019. Der er rigtig mange gode overvejelser om små hverdagsting, der gør livet mere simpelt, og som også betyder noget for vores klima – mange bække små gør en stor å – vi kan allesammen være med til at gøre en forskel uanset hvor små ændringer vi laver. Mit næste skridt vil være at begynde at gøre nogle små ting anderledes, for det er sådan det starter – med et lille skridt.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *