Overflod af tanker

Jeg har de sidste par uger haft flere forskellige blogindlæg i hovedet, men ingen af dem er nået længere end tankerne. Jeg har brugt rigtig meget tid på at læse. For nogle år siden læste jeg Hulebjørnens Klan af Jean M. Auel, og jeg var godt klar over at det var den første bog i en serie, men jeg nåede ikke rigtig at finde bog nr. 2. Efter at være flyttet til Birkerød skulle jeg selvfølgelig lige se biblioteket, og der kom jeg tilfældigvis forbi resten af serien. De næste to bøger i rækken blev lånt og ret hurtigt læst og så måtte jeg ned efter endnu to. Nu er jeg så nået til sjette og sidste bog i serien, og det er lidt vemodigt, så jeg “sparer” lidt på den. Den gode læseoplevelse må gerne vare lidt endnu.

Og hvad er det så ved de bøger der fascinerer mig så meget? Jeg tror det er det store blik på menneskets historie. Bøgerne beskriver mennesket for mange tusind år siden, hvor det nordlige Europa var dækket af et tykt lag is. Der ligger grundig research bag bogen, men den nære historie om kvinden Ayla og de mennesker hun møder på sin vej er selvfølgelig opdigtet. Men fiktionen til trods er jeg alligevel dybt fascineret over det liv de levede og de udfordringer de overvandt. Jeg sidder her 35.000 år senere og lader historien sætte spørgsmålstegn ved det liv jeg lever og de valg jeg træffer. Hvad ville urmennesket mene om det liv vi lever i dag? Ville de udelukkende se fremskridt eller ville de kunne se noget der er gået tabt?

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Tanker. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *